Détail de l'éditeur
FAO
localisé à :
Rome
|
Documents disponibles chez cet éditeur (5)
Affiner la recherche
FAO yearbook. Forest products / Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) (Rome) (1987-)
[périodique] Voir les bulletins disponibles
Titre : FAO yearbook. Forest products Titre original : FAO annuaire. Produits forestiers Type de document : Imprimé Auteurs : Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) (Rome) Editeur : Rome : FAO Année de publication : 1987- ISBN/ISSN/EAN : 1020-458X Note générale : Annuel Langues : Multilingue (mul) Permalink : https://biblio.cbnpmp.fr/index.php?lvl=notice_display&id=145226 FAO yearbook. Forest products = FAO annuaire. Produits forestiers. Rome : FAO, 1987-. ISSN: 1020-458X.Ressources génétiques forestières / Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO), Division des ressources forestières (1973-)
[périodique] Voir les bulletins disponibles Rechercher dans ce périodique
Titre : Ressources génétiques forestières Type de document : Imprimé Auteurs : Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) Division des ressources forestières Editeur : Rome : FAO Année de publication : 1973- ISBN/ISSN/EAN : 1014-1049 Langues : Français (fre) ISSN (en ligne) : 1564-362X Permalink : https://biblio.cbnpmp.fr/index.php?lvl=notice_display&id=86981 Ressources génétiques forestières. Rome : FAO, 1973-. ISSN: 1014-1049.Wildcheck – Assessing the risks and opportunities of trade in wild plant ingredients / C. Schindler (2022)
Titre : Wildcheck – Assessing the risks and opportunities of trade in wild plant ingredients Type de document : Électronique Auteurs : C. Schindler ; E. Heral ; E. Drinkwater ; Anastasiya Timoshyna ; G. Muir ; S. Walter ; D. J. Leaman ; Uwe Schippmann Editeur : Rome : FAO Année de publication : 2022 Importance : 140 p. ISBN/ISSN/EAN : 978-92-5-135965-5 Catégories : [CBNPMP-Thématique] Cueillette
[CBNPMP-Thématique] Usages de plantes
[CBNPMP-Thématique] Ethno-botaniqueRésumé : Thousands of consumer products around the world contain ingredients obtained from wild plants. Wild harvest accounts for some or all the harvest of the great majority of plant species in trade (between 60-90 percent). Wild-harvested plants often come from the most biodiverse ecosystems on earth and many have been used traditionally or by local communities for generations. While these products have global markets and provide critical sources of income, they can also have deep ties to particular cultures and places. Demand for wild plant ingredients is growing rapidly, having grown by over 75 percent in value over the past two decades. Thousands of harvested species are at risk mainly from a combination of overharvest and habitat loss: of the 21 percent of medicinal and aromatic plant species whose threat status has been assessed, 9 percent are considered threatened with extinction. Despite their ubiquity, importance, and the threats facing them, wild plant ingredients are often obscured from consumers and escape companies’ due diligence due to a lack of awareness and traceability. Best practice standards exist but have yet to capture a significant portion of the market. This report aims to address these challenges by making information on a selection of ‘flagship’ wild plant ingredients, the Wild Dozen, readily available and easy to understand. By offering this information without obligation to a specific prescription for follow-up action (e.g. through certification or policy change), it is hoped that a wide range of users will access the report as a first step towards responsible sourcing. Along with a broader update on the state of wild plants trade, the report provides a ‘profile’ on each of the Wild Dozen species, summarising key facts on production and trade. Each profile contains a traffic-light risk rating on biological and social factors, along with an overview of opportunities for responsible sourcing. The information is aimed at industry, consumers, policy-makers, investors, and practitioners, concluding with a summary of what these various stakeholders can do to contribute to a sectoral shift towards responsible sourcing of wild plant ingredients. Lien pérenne : DOI : 10.4060/cb9267en Permalink : https://biblio.cbnpmp.fr/index.php?lvl=notice_display&id=151733 Schindler, C., Heral, E., Drinkwater, E., Timoshyna, Anastasiya, Muir, G., Walter, S., Leaman, D. J., Schippmann, Uwe , 2022. Wildcheck – Assessing the risks and opportunities of trade in wild plant ingredients. FAO, Rome. 140 pp.Documents numériques
Consultable
Rapport (2022)URL World forest inventory / Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) (Rome) (1957-)
[périodique] Voir les bulletins disponibles Rechercher dans ce périodique
Titre : World forest inventory Type de document : Imprimé Auteurs : Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) (Rome) Editeur : Rome : FAO Année de publication : 1957- ISBN/ISSN/EAN : 0532-0682 Permalink : https://biblio.cbnpmp.fr/index.php?lvl=notice_display&id=86976 World forest inventory. Rome : FAO, 1957-. ISSN: 0532-0682.World forest resources / Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) (Rome)
[périodique] Voir les bulletins disponibles Rechercher dans ce périodique
Titre : World forest resources Type de document : Imprimé Auteurs : Organisation des Nations Unies pour l'alimentation et l'agriculture (FAO) (Rome) Editeur : Rome : FAO Permalink : https://biblio.cbnpmp.fr/index.php?lvl=notice_display&id=86977 World forest resources. Rome : FAO, [sans date]